Tesla tõi turule linnamaasturi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esitlusel olsalejad Tesla X uudistamas.
Esitlusel olsalejad Tesla X uudistamas. Foto: STEPHEN LAM/REUTERS

Elektriautode tootja Tesla juht Elon Musk andis eile kuuele esimesele Californias elavale omanikule üle linnamaasturid Model X.

Üks kuuest uue auto saajast oli Eesti soost riskikapitalist Steve Jurvetson, kes on ka Tesla nõukogu liige ning ta vihjas, et üks läheb Google’i kaasasutajale Sergei Brinile, vahendas finantsuudiste portaal MarketWatch.

Esimesed autode saajad maksid selle eest vähemalt 132 000 dollarit (kaasa arvatud 40 000 dollari suurune käsiraha). Odavamad autod hakkavad turule tulem hiljem.

Esimest korda näitas Tesla uut linnamaasturit kontseptautona 2012. aastal Californias toimunud üritusel. Esialgse kava kohaselt pidi auto turule tulema 2013. aastal, seejärel lükati tähtaeg 2014. aasta lõppu.

Nüüd toodab maailma kõige kuumemate autode tootja üheaegselt kahte mudelit. Kahe aasta jooksul loodetakse turule tuua ka odavam mudel Model 3.

Sel aastal lubab Tesla müüa 50 000 kuni 55 000 elektriautot.

Maasturil on 90 kilovatt-tunnise võimsusega aku, mis peaks kestma kuni 402 kilomeetril laadimise kohta. Maksimumkiirus on 155 miili (249,5 kilomeetrit) tunnis, 60 miilise (96,6 kilomeetrise) tunnikiiruse saavutab 3,8 sekundiga, 10 000 dollarit kallima mudeli puhul saavutab sellise kiiruse koguni 3,2 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles