USAs süüdistatakse koolieelikust ratturit surma põhjustamises

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed jalgratastel. Foto on illustratiivne.
Lapsed jalgratastel. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis kaevati kohtusse tüdruk, kes sõitis nelja-aastasena jalgrattaga otsa eakale jalakäijale, mille tagajärjel viimane suri.

Juliet Breitmani juhitud jalgratas põhjustas õnnetuse Manhattanil ning ohvriks oli 87-aastane Claire Menagh, kirjutab BBC News.

Tüdruku advokaadi väitel on laps liiga noor, et teda hooletuse eest vastutusele võtta, kuid kohtunik leiab, et kaitsja pole selle kinnituseks tõendeid esitanud.

Õnnetus juhtus eelmise aasta aprillis, kui Juliet koos sama vana poisiga ning mõlema lapse emad jalgratastega kõnniteel sõitsid. Lapsed sõitsid Menagh’le otsa, paisates vanaproua pikali. Puusaluu murru saanud naist opereeriti, kuid ta suri kolm kuud hiljem.

Menagh ja tema poeg andsid lapsed ja nende emad kohtusse, süüdistades neid hooletuses ja suutmatuses oma jalgrattaid kontrollida.

Julieti advokaat soovis kohtuasja tühistada, esitades tõendi, et tüdruk oli õnnetuse ajal nelja aasta ja üheksa kuu vanune. Ometi leidis kohtunik Paul Wooten varasematele lapsi puudutanud õnnetusjuhtumitele viidates, et praeguseks kuueaastase Julieti kohtusse kaebamine oli õiguspärane.

Wooteni sõnul sätestab seadus, et hooletuses ei saa süüdistada alla nelja-aastaseid lapsi, kuid sellest piirist vanemate laste puhul selge reegel puudub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles