Indrek Saar: Moldova teeb enne valimisi head tööd

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova lipp
Moldova lipp Foto: SCANPIX

Sel nädalal Moldovat külastanud Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) valimiseelne delegatsioon, mida juhtis Indrek Saar, andis Moldova valimiskampaaniale
positiivse hinnangu.

«Võrreldes varasemate valimistega on kasvanud usaldus valimiskomisjoni vastu, kes omakorda kiitsid head koostööd kolleegidega Eestis,» ütles Indrek Saar. «Samuti on Moldova meedia üldiselt tasakaalustatum kui eelmiste kampaaniate ajal, olgugi et mõningaid kanaleid siiski ähvardab oht muutuda propaganda platvormiks,» vahendas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna pressiesindaja Saare sõnu.

Endiselt on suurimaks probleemiks valimisnimekirjade usaldusväärsus ja erakondade ning valimiskampaania rahastamise läbipaistmatus.

«Rahastamise läbipaistvus on ausate valimistulemuste saavutamiseks ning demokraatliku valimisprotsessi vastu usalduse loomiseks äärmiselt oluline,» rõhutas Saar.

Saar avaldas lootust, et 28. novembril toimuvate valimiste järel suudavad Moldova erakonnad sõltumata valimistulemustest leida lahenduse poliitilisele kriisile ja valida riigile presidendi. «Tuleb saavutada konsensus ja asuda sisulisse dialoogi, mida Moldova inimesed väärivad ja ootavad,» ütles Saar.

Sel nädalal Moldovat külastanud Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee valimiseelse delegatsiooni peamine eesmärk oli hinnata kampaania vastavust Euroopa demokraatlikele tavadele. Eestist osales delegatsioonis ka Andres Herkel Euroopa Rahvapartei/Kristlike Demokraatide rühma esindajana.

Parlamentaarne Assamblee saadab 28. novembril 2010 toimuvatele Moldova parlamendivalimistele 30-liikmelise vaatlejate delegatsiooni, mida juhib Indrek Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles