Trump: kui saan presidendiks, saadan Süüria pagulased tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide vabariikliku erakonna presidendikandidaadiks pürgiv miljardär Donald Trump võttis seisukoha Süüriast pärit põgenike suhtes: kui tema oleks president, saadaks ta nad koju tagasi.

Oma New Hampshire`i osariigis peetud kampaaniakõnes avaldas Trump oma vastumeelsust mõtte suhtes, et Ühendriigid võtaksid vastu 200 000 Süüriast pärit põgenikku, hoiatades: «Nad võivad olla Islamiriigist (ISIS). Nad kõik on mehed ja nad on tugevad.»

Samas nimetas ta Lähi-Idas rulluvat kriisi «üheks kõigi aegade suurimaks taktikaliseks nipiks.» Trump lubas, et tema valituks osutumise korral poleks asu ka neil, kes juba riiki vastu võetud. «Kui ma võidan, lähevad nad tagasi,» kuulutas ta.

Trumpi sõnavõtt oli teravas vastuolus tema vabariiklasest põhikonkurendi Jeb Bushi omaga, kes suhtus küsimusse märksa soosivamalt. Oma kampaaniaüritusel vaid tunni aja kaugusel Trumpist esitas Bushile küsimuse keegi naine publiku seast, kes nimetas end Süüriast pärit ameeriklaseks. Ta päris pisaraid tagasi hoides, mida võiks teha tema kümne pereliikmega, kes olid sunnitud Süüriast põgenema.

«Ma arvan, et me oleme seotud kohusega anda abi,» vastas Bush. «Harilikult teeme seda hämmastavalt hästi. Me tegutseme oma südame põhjal ja kanname inimeste eest hoolt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles