Jelena Baturina süüdistab vend Viktorit lihtlabases varguses

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Baturina (vasakul) koos moekunstnik Valentin Judaškini ema Raissaga.
Jelena Baturina (vasakul) koos moekunstnik Valentin Judaškini ema Raissaga. Foto: SCANPIX

Investeerimis- ja ehitusfirma Inteko peadirektor Jelena Baturina põhjendas oma venna Viktor Baturini vallandamist raha raiskamisega, mida «oleks õigem nimetada varguseks».

Baturina sõnul sõlmis vend regulaarselt laenuleppeid ilma temaga kooskõlastamata ja kandis Inteko rahasid oma isiklikele arvetele, aga ka lihtsalt raiskas ettevõtte raha oma isiklike vajaduste rahuldamiseks, vahendas Interfax.

«Kui antud faktid päevavalgele tulid ja temalt aru päriti, siis Viktor ei suutnud ühtegi veenvat põhjendust tuua ja pani lahkumisavalduse lauale,» selgitas naine.

Baturini nõudmist hüvitada talle äri ebaõiglasel jagamisel tekkinud kahju nimetas Baturina «moraalselt laastatud inimese avalikuks väljapressimiseks, kes püüab sündsusetul viisil ajada korda oma äriasju».

Jelena ja Viktor Baturin panid Intekole aluse 1991. aastal. Aastal 2005 läksid õe ja venna suhted sassi ja nad jagasid äri kaheks. 2007. aastal sõlmitud kokkuleppe järgi sai Jelena omale 99 protsenti Intekost ja Viktor kõik väljaspool Moskvat olevad varad, mis varem olid ühisomandis (sealhulgas 50 000 hektarit maad Belgorodi ja Kurski oblastites ning kinnisvara Sotšis). Mehe peamiseks aktivaks oli firma Inteko-Agro.

Viktor Baturin esitas 4. oktoobril 2010 prokuratuuri uurimiskomitee esimehele Aleksandr Bastrõkinile avalduse, milles süüdistab oma õde äriettevõtte ebaõiglases jagamises.

Vene meedia sai 8. oktoobril teada, et Viktor nõuab Jelenalt 3,5 miljardit rubla (1,3 miljardit krooni). Baturin ei varjanud, et avalduse taga on õe abikaasa Juri Lužkovi vallandamine Moskva linnapea kohalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles