Vatikan mõistis hukka oma homoseksuaalsust tunnistanud preestri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: SCANPIX

Vatikan mõistis täna hukka Poola preestri, kes tunnistas vahetult enne suurt kirikukogu oma homoseksuaalsust, nimetades mehe sammu tõsiseks ja vastutustundetuks.

Preester Krzysztof Charamsa ei saa enam pidada oma ametit Vatikanis ning samuti on kahtluse all tema jätkamine preestrina, teatas Vatikan avalduses.

Charamsa teatas oma seksuaalsest sättumusest Itaalia ajalehes Corriere della Sera ning meediaväljaandes Newsweek. Samuti andis preester hiljem Roomas pressikonverentsi.

Charamsa teab enda sõnul, et ta samm tähendab oma talituste lõpetamist preestrina.

«Ma tean, et pean loobuma oma kirikuõpetaja ametist, mis on minu jaoks terve mu elu,» sõnas ta intervjuus Itaalia lehele.

Väidetavalt oli preestri eesmärk astuda vastu katoliku kiriku paranoiale seksuaalvähemuste suhtes. Suurem osa katoliku kiriku vaimulikkonnast on homofoobsed homoseksuaalid, ütles ta.

Peagi algav kolmenädalane katoliiklik kirikukogu arutab väidetavalt kiriku positsiooni perekonna ning homoseksuaalidest usklike suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles