Kindralstaap: Venemaa kavatseb hoogustada õhurünnakuid Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lahingulennukid Su-34 Süürias
Vene lahingulennukid Su-34 Süürias Foto: SCANPIX

Vene õhujõud Süürias hoogustavad terroristidevastaseid õhurünnakuid, Moskva on valmis koostööks kõigi asjassepuutuvate riikidega, teatas kindralstaap laupäeval.

«Me jätkame õhurünnakuid ja hoogustame nende intensiivsust,» ütles Vene kindralstaabi operatsioonide peavalitsuse ülem, kindralpolkovnik Andrei Kartapolov pressibriifingul.

Venemaa on peamiselt sihikule võtnud komandopunkte, laskemoona- ja lõhkeaineladusid, sidesõlmpunkte, väikseid relvavabrikuid ja mässuliste treeninglaagreid, sõnas ta.

Vene kaitseministeerium soovib tema sõnul sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu võitlevate riikide tegevuse koordineerimist.

Briti kaitseminister Michael Fallon ütles reedel, et Venemaa 20st õhurünnakust on ISi positsioone tabanud vaid üks.

Lääne, Türgi ja Süüria opositsiooni toetavate Araabia riikide sõnul on Vene lennukid pommitanud Süüria mõõdukaid opositsioonirühmitusi. Venemaa on öelnud, et ründab valdavalt ISi.

Bagdadis tegutseb juba koordinatsioonikomitee rahvusvaheline infokeskus, lausus Kartapolov. «Oleme kutsunud kõiki ISILi vastasest võitlusest huvitatuid pooli selle töösse panustama. Üks selle ülesandeid on koordineerida tegevusi ja hoida ära vahejuhtumeid.»

ISIL on lühend ISi varasemast nimetusest Iraagi ja Levandi Islamiriik.

«Venemaa on kutsunud teisi riike jagama kasulikku infot ISILi rajatiste kohta Süürias ja Iraagis,» sõnas kindralstaabi esindaja. «Praeguse seisuga saame seda infot vaid oma Iraani, Iraagi ja Süüria kolleegidelt.»

Kartapolovi sõnul teavitas Venemaa 30. septembril õhurünnakute alustamisest esmajärjekorras USA sõjaväeatašeed Bagdadis. «Informatsioon edastati välismaa kolleegidele nii kaitse- kui ka välisministeeriumi vahendusel.»

«Me andsime soovituse tuua regioonist ära kõik instruktorid, nõunikud ja väärtuslikud spetsialistid, kelle väljaõpet on rahastatud USA maksumaksja rahast. Samuti soovitasime peatada lennud meie lennusalga tegevuse piirkonnas,» ütles Kartapolov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles