Läänekaldal sai juudiriigi sõdurite tules haavata kümme palestiinlast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdurid Nabluses
Iisraeli sõdurid Nabluses Foto: SCANPIX

Läänekaldal sai laupäeval juudiriigi sõdurite tules haavata kümme palestiinlast, kui Iisraeli armee korraldas haaranguid abielupaari tapnud mõrtsukate tabamiseks, teatasid politsei- ja meditsiinitöötajad.

Palestiinlased asusid Nabluse linnas haaranguid korraldavate sõdurite pihta kive loopima, kes vastasid pisargaasi ning tava- ja kummikuulidega.

Palestiina Punase Poolkuu andmetel sai kuulide läbi haavata kümme inimest ja veel neli sai vigastada peksmise läbi.

Iisraeli armee saatis reedel sajad sõdurid Läänekaldale otsima relvastatud palestiinlasi, kes tapsid neljapäeva õhtul iisraellastest abielupaari. Eitam ja Naama Henkin lasti oma laste silme ees maha, kui nad sõitsid Läänekalda põhjaosas Itamari ja Elon More asundusi ühendaval teel. Autos olnud neli last vanuses neli kuud kuni üheksa aastat rünnakus viga ei saanud.

Viimastel nädalatel on pingeid Iisraeli ja palestiinlaste vahel taas suurenenud seoses palestiina noorukite ja Iisraeli korrakaitsjate kähmlustega Jeruusalemmas Templimäel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles