Sobjanin: Moskva sissesõidutasu kehtestada ei plaani

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva meer Sergei Sobjanin lastehaigla ehitusplatsil.
Moskva meer Sergei Sobjanin lastehaigla ehitusplatsil. Foto: SCANPIX

Moskva linnapea Sergei Sobjanin ei kavatse muuta Venemaa pealinna sissesõitu tasuliseks, küll aga karmistub parkimiskord.

Linnapea sõnul pole praegu tasulisest liiklemisest juttu olnud, küll aga parkimistasust, vahendas Interfax. «Tasulised parklad, tasu auto parkimiskoha eest otse tänaval, see peab küll tulema.»

Kui meil on kõik teed täis autosid, mis seisavad paigal lihtsalt tasuta ja ööpäevade kaupa, siis on selge, et tuleb mõelda mõnele asjale, rääkis linnapea.

Sobjanin tõi välja parkimiskohtade loomise vajaduse ja samas arendada ühiskondlikku transporti, et vähendada kesklinnas autoummikuid.

Sobjanini arvates on pealinna transpordisüsteem varisenud kokku oskamatu linnaehituspoliitika tõttu. «Linnas pole parklaid, küll aga on seal ülekoormatud kaubaterminale, kaubahoove, tohutuid turge, mis sellisena pole linnale vajalikud.»

Paljude muudatuste seas on ka asjaolu, et linnavalitsuse ametnikud hakkavad tööle kell 8, aga mitte kell 9 nagu varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles