Pildid: Guatemala maalihkes kaotas elu vähemalt 130 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesk-Ameerika riigis Guatemalas leidis aset maalihe, mille tagajärjel kaotas elu vähemalt 130 inimest ja ligikaudu 300 inimest on seni kadunud.

Maalihe toimus möödunud neljapäeval Guatemala pealinna Guatemala lähedases Santa Catarina Pinula maakonnas asuvas El  Cambrays, kus päästetöötajad otsivad seni inimesi, edastab BBC.

Päästetöötajate sõnul oli piirkonnas enne maalihet pikka aega paduvihm, mis tegi seal asuva mäe pinna pehmeks. Suur osa mäest vajus all  orus olevale külale.

Kohalike ellujäänute ja päästjate sõnul on juba tunda mädanevate laipade lõhna, kuid nende leidmine on paksu mullakihi tõttu raskendatud.

Nädalalõpul kasutati pinnase eemaldamiseks buldoosereid, kuid rohkem hukkunuid ei ole seni leitud.

Päästjatel õnnestus mudast ja majarusudest tuua välja 30 inimest, kellel oli erineva raskusega kehavigastusi.

Guatemala suurõnnetuste koordineerimise ameti juhi Alejandro Maldonado teatel oli El Cambray elanikel teada, et nad elavad ohupiirkonnas.

«Tegemist on mäejalamiga, mille kalla on 35 kraadi ja inimelud olid seal ohus. Teiseks faktoriks on, et mäe juurest voolab läbi jõgi, mis uuristab mäge. Nii vihm kui jõgi nõrgendasid mäge nii, et osa sellest kukkus asulale,» teatas Maldonado.

Kohalike võimude teatel lähtuvad päästjad inimeste otsimisel rahvusvaheliselt kehtestatud 72 tunni reeglist, mille kohaselt just niikaua on veel võimalik leida elus inimesi.

Kuna haiguste levimise oht on suur, siis  maeti ohvrid kiirkorras.

Paavst Franciscus ja mitme riigi presidendid avaldasid Guatemala võimudele looduskatastroofis hukkunute tõttu kaastunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles