Ateenas vahistati Sarkozyle adresseeritud pakipommi kandnud mehed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei demineerija täna Ateenas.
Politsei demineerija täna Ateenas. Foto: SCANPIX

Ateena kullerifirmas lõhkes täna Mehhiko saatkonnale adresseeritud pakipomm, põhjustades põletushaavu ühele töötajale. Sündmuspaiga lähedal arreteeris politsei kaks meest, kes kandsid püstoleid ja veel kaht pakipommi, millest üks oli adresseeritud Prantsuse president Nicolas Sarkozyle.

Täna leiti ühest teisest Ateena kullerifirmast ka neljas pakipomm. See oli adresseeritud Hollandi saatkonnale, vahendas AP.

Kreeka võimud kahtlustavad, et üks vahistatud mees kuulub kohalikku anarhistlikusse rühmitusse, mis on korraldanud kümneid süütamisi ja pommirünnakuid pärast seda, kui 2008. aasta detsembris politsei Ateenas ühe kreeka teismelise tappis.

Kullerifirmas plahvatanud pomm vigastas ettevõtte naissoost töötajat, kuid arstide sõnul ei ole tema haavad eluohtlikud.

Sündmuspaigale rutanud politsei märkas mõnesaja meetri kaugusel bussipeatuses kaht kahtlase välimusega meest ja pidas nad kinni. 22- ja 24-aastased mehed kandsid käsitulirelvi, üks neist ka parukat ja kuulikindlat vesti.

Meestelt avastati Sarkozyle adresseeritud pomm ja veel üks, mis oli mõeldud Belgia saatkonnale Ateenas.

Kreeka politsei ei pea tõenäoliseks, et tänane intsident on seotud reedel Dubais ja Suurbritannias kahest kaubalennukist avastatud pommidega.

«Me ei näe seost Al-Qaedaga, kuid me uurime juhtunut,» ütles politsei esindaja Reutersile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles