Graube: kaitse-eelarve suurendamine võimaldab Lätil aidata teisi NATO riike

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõdur.
Läti sõdur. Foto: SCANPIX

Kaitse-eelarve suurendamine võimaldab Lätil aidata teisi NATO riike, kui selleks peaks vajadus tekkima, ütles täna Läti kaitsejõudude ülem kindralleitnant Raimonds Graube.

Graube ja kaitseminister Raimonds Bergmanis esitasid seimi riigikaitse-, siseasjade ja korruptsioonitõrje komisjonis saadikutele järgmise aasta kaitse-eelarve, mis ulatub 367,9 miljoni euroni ja moodustab 1,4 protsenti sisemajanduse kogutoodangust.

Kaitseminister rõhutas, et iga riik vastutab oma julgeoleku eest ennekõike ise. Kui Läti ei suuda täita endale NATO liikmena võetud kohustusi, võib riik kaotada liitlaste toetuse, ütles Bergmanis.

Ministri sõnul on eelarve suunatud kaitseväe tugevdamisele, sõjaväetaristu arendamisele, maavägedele sõidukite ostmisele ja nii edasi. Finantskriisi ajal vähendatud relvajõudude isikkoosseisu kiireks suurendamiseks on järgmise aasta eelarves eraldatud 17,9 miljonit eurot.

Kaitseväe ülem märkis, et eelarve suurendamine võimaldab Läti relvajõududel panustada rahvusvahelistes operatsioonides osalemisega teiste riikide kollektiivkaitsesse, kui selleks peaks vajadus tekkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles