ÜRO peaassamblee eksjuhile esitati süüdistus korruptsioonis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Ashe
John Ashe Foto: SCANPIX

USA föderaalprokurör esitas teisipäeval seoses ÜRO 1,3 miljoni dollari suuruse altkäemaksu- ja korruptsiooniasja uurimisega süüdistuse kuuele isikule, teiste seas ÜRO peaassamblee endisele juhile John Ashe'ile.

Süüdistuse kohaselt sai John Ashe Antigua ja Barbuda suursaadikuna ja ÜRO peaassamblee presidendina altkäemaksu Hiina ärimeestelt. Vastutasuks esitas Ashe väidetavalt ÜROs dokumendi, mis toetas ÜRO Aomeni konverentsikeskuse ehituse andmist ärimees David Ng´le ning toetas ka teiste Hiina äritegelaste huve.

Süüdistuse sai teiste seas ka Dominikaani suursaadiku asetäitja ÜROs Francis Lorenzo.

Ettevõtja Lap Seng andis süüdistuste kohaselt samuti läbi vahendajate Ashe'ile 500 000 dollarit, mille eest veenis saadik organisatsiooni peasekretäri, et Macausse tuleks ÜRO osalusel ehitada mitmete miljardite suuruse eelarvega konverentsikeskus.

Ashe kandis kuuldavasti osa raha oma naise kontole ning kulutas BMW liisingule, majalaenudele ja luksusesemete ostmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles