Eesti-Rootsi-Soome jõugu kohtuprotsessi valvab 19 ametnikku

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu Saramäki vangla
Turu Saramäki vangla Foto: www.vankeinhoito.fi

Turu vanglas Eesti-Soome-Rootsi jõugu üle peetavat kohtuprotsessi ilmestavad karmid turvaabinõud, lisaks 16 vangivalvurile viibib saalis kolm vormirõivastuses politseinikku.


Kõik kohtualused eitasid suurimas osas neile esitanud süüdistusi, mis puudutavad Soome Panga Turu filiaali õuel toimunud raharöövi ja Lieto rahaveoauto röövimiskatset, vahendas

Ilta-Sanomat. 

Jõugu kolm liiget röövisid keskpanga siseõues seisnud autost 1,5 miljonit eurot veebruaris 2007. aastal. Sama grupeering kavandas oktoobris 2007 rahaveoauto röövimist Lietos, kuid politsei suutis röövi ära hoida.

Täna hommikusel istungil leidsid kohtualused, et Lieto osas esitatud süüdistus on vale, kuna tegemist polnud röövimise katsega vaid ettevalmistusega, mis nende hinnangul pole karistatav.

Kohtualuseid on praeguse seisuga 13. Süüdistusi on esitatud kokku 20, mõningaid mehi süüdistatakse osaluses nii Turu kui Lieto intsidentides.

Istung toimub Saramäki vanglas, kuna kohtualuste arv on nii suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles