Prantsuse ekspresident Sarkozy plaanib kohtuda Putiniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa endine president Nicolas Sarkozy 2012. aastal kohtumas Vene presidendi Vladimir Putiniga.
Prantsusmaa endine president Nicolas Sarkozy 2012. aastal kohtumas Vene presidendi Vladimir Putiniga. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa suurimat parempoolset opositsioonijõudu juhtiv endine president Nicolas Sarkozy kohtub mitme allika andmeil oktoobri lõpus Moskvas Vene presidendi Vladimir Putiniga.

Anonüümsust palunud allikad ei nimetanud visiidi täpset toimumisaega.

Külaskäik leiab aset ajal, mil Prantsuse sotsialistist riigipea François Hollande on just sarjanud Venemaad selle õhurünnakute eest Süüria autoritaarse presidendi Bashar al-Assadi toetuseks, samas kui Prantsusmaa on võtnud sihikule äärmusrühmituse Islamiriik (IS) positsioonid.

Lääne hinnangul ei ole valdav enamik Venemaa õhulöökidest Süürias suunatud IS-i või Al-Qaeda džihadistide vastu, Venemaa on neid süüdistusi eitanud.

Putinil olid soojad suhted Sarkozyga aastatel 2007-2012, mil too riigipea ametit pidas, pöördudes 2012. aastal ühel üritusel tema poole koguni sõnadega kallis Nicolas.

Pärast piinlikku lüüasaamist Hollande'ilt 2012. aastal on Sarkozy naasnud poliitika eesliinile vabariiklaste erakonna eesotsas, kuid parteisisesed rivaalid, nagu endine populaarne peaminister Alain Juppe ei ole matnud lootust ise 2016. aastaks kavandatud eelvalimised võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles