Verised kokkupõrked Boliivias jätkuvad

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boliivia rahutuste käigus on hukkunud vähemalt 30 inimest.
Boliivia rahutuste käigus on hukkunud vähemalt 30 inimest. Foto: Reuters / Scanpix

Boliivia vasakpoolne president Evo Morales alustas taas opositsiooni esindajatega läbirääkimisi, et leida lahendus riigi poliitilisse kriisi viinud vastuoludele.


Boliivia valitsus otsustas jätkata läbirääkimisi naftarikka Tarija provintsi kuberneri ja ühtlasi opositsiooniliidri Mario Cossioga, et lõpetada nädal aega riiki vapustanud meeleavaldused, vahendas BBC News.

Poliitilise tormi Boliivias on toonud kaasa Moralese kava korraldada detsembris uue põhiseaduse vastuvõtmiseks referendum, mis vähendaks riigi erinevate piirkondade vahelist ebavõrdsust.

Parempoolsed opositsiooniparteid seisavad valitsuse kavale aga vastu, sest nende hinnangul suurendab see departemangude vahelist ebavõrdsust. Reutersi teatel nõuavad opositsioonierakonnad riigi departemangudele suuremat autonoomiat ja selgemat kontrolli riigi rahavoogude üle.

Teisipäeval puhkenud rahutustes on Pando regioonis hukkunud vähemalt 30 inimest. Piirkonda saadetud sõjaväelastel õnnestus pühapäeval kontroll piirkonna pealinna üle taas enda kätte haarata.

Morales kuulutas kahe päeva eest Pandos välja sõjaseisukorra ja süüdistab opositsioonilisi kubernere riigipöörde kavandamises.

Vasakpoolne president on süüdistanud ka USAd valitsusvastaste protestide toetamises ja saatnud riigist välja Ühendriikide suursaadiku.

Tervishoiuministri Ramiro Tapia kinnitusel on 50 inimest siiani teadmata kadunud, mistõttu konfliktis hukkunute arv võib veelgi tõusta.

Tšiilis kogunesid ka Lõuna-Ameerika Riikide Liidu (UNASUR) liikmesriikide riigipead erakorralisele istungile, et leida lahendus Boliivia kriisile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles