Vene duuma nimetas Tokyo käitumist ebaadekvaatseks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev Kunaširi saarel Južno-Kurilskis ortodoksi kiriku juures.
Dmitri Medvedev Kunaširi saarel Južno-Kurilskis ortodoksi kiriku juures. Foto: SCANPIX

Venemaa riigiduuma hinnangu järgi on Tokyo reaktsioon president Dmitri Medvedevi visiidile Lõuna-Kuriilidele ebaadekvaatne.

Duuma välisasjadekomisjoni aseesimehe Leonid Slutski sõnul viib Jaapani otsus kutsuda saadik ajutiselt koju tupikusse, vahendas ITAR-TASS.

«Kardan, et selliste ebaadekvaatsete järskude sammude puhul Jaapani poolt võtab ühisnimetaja leidmine Kuriili saarte kuuluvuse tundlikul teemal kaua aega,» märkis Slutski.

Medvedevi sõidu tõttu tekkinud poleemikat Kuriilide Lõunarühma kuuluvale Kunaširi saarele kommenteeriti ka Föderatsiooninõukogus. Väliskomisjoni esimees Mihhail Margelov rääkis Interfaxile, et Tokyo reaktsioon oli kohatu ja seda eriti Aasia ja Vaikse Ookeani Majanduskoostöö (APEC) nõupidamise eel.

Margelov nimetas Medvedevi visiidi ümber vohavaid emotsioone Jaapani diplomaatia ebaõnnestumiseks.

Samas kinnitati Kremlist, et Vene-Jaapani suhete teravnemine ei mõjuta president Medvedevi plaane osaleda läheneval APECi kohtumisel. Välistatud pole ka Vene riigipea kohtumine Jaapani peaministri Naoto Kaniga.

APECi nõupidamine leiab aset 13.-14. novembril Yokohamas Jaapanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles