Enamik soomlasi sooviksid karmistada asüüli andmist iraaklastele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandivastane protestija möödunud nädalavahetusel Soome pealinnas Helsingis meeleavaldusel.
Migrandivastane protestija möödunud nädalavahetusel Soome pealinnas Helsingis meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Soomlastest enamik sooviksid karmistada iraaklastele varjupaiga andmise kriteeriume, selgus täna Soome telekanali MTV Uutiset küsitlusest.

Küsitletutest 87 protsenti arvas, et iraaklaste suhtes tuleks varjupaiga andmise kriteeriume karmistada. Neist 61 protsendi hinnangul tuleks reegleid karmistada oluliselt.

4. oktoobril teatas Soome migratsiooniamet, et tänavu on Soomes registreeritud umbes 18 500 varjupaigataotlust, neist 11 500 olid iraaklased. Teisel kohal on 1700 taotlusega somaallased.

Vastanutest 8 protsendi hinnangul tuleks tingimused hoida samadena, 2 protsendi arvates tuleks neid leevendada.

Uuring viidi läbi veebipõhiselt sel nädalal ning selles osales ligi 1300 soomlast. Uuringu statistiline viga on 3 protsenti.

Soome hakkas septembri lõpus üle vaatama oma hinnangut Iraagi ja Somaalia julgeolekuolukorrast ning see peaks lõppema järgnevatel nädalatel.

Viimastel aegadel on oluliselt tõusnud Soomes esitatavate varjupaigataotluste arv ning nende peamisteks esitajateks on iraaklased ja somaallased.

Julgeolekuolukorra ümberhindamine võib päädida sellega, et riik peab Somaalia lõuna- ja keskosa ning Iraagi keskosa piisavalt turvaliseks, mis annab võimudele aluse varjupaigataotlus tagasi lükata ning taotlejad lähteriiki tagasi saata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles