Migratsioonilaine all kannatav Baier ähvardab Saksa valitsuse kohtusse kaevata

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Baieris Saksa-Austria piiri lähistel
Migrandid Baieris Saksa-Austria piiri lähistel Foto: SCANPIX

Baieri liidumaa ähvardas kaevata kohtusse Saksamaa valitsuse, kui viimane ei suuda migratsioonilaine peatamiseks viivitamatult tegutseda, vahendas ERR Uudised.

«Me oleme otsustanud, et kui föderaalvalitsus ei astu peagi efektiivseid samme jätkuva varjupaigataotlejate sissevoolu piiramiseks, võtab Baierimaa endale õiguse pöörduda konstitutsioonikohtu poole,» ütles Reutersi teatel Baieri liidumaa siseminister Joachim Herrmann Münchenis toimunud pressikonverentsil.

«Kui Dublini ja Schengeni reeglite järgmist koheselt ei taastata, peab Saksamaa tegema otsuse, et varjupaigataotlejad saadetakse riigipiirilt tagasi,» lisas Herrmann, kes täielikku Austria piiri sulgemisega hetkel siiski veel ei ähvardanud.

Saksamaa valitsus tunnistab, et aasta lõpuks võib riiki saabuda umbes 800 000 varjupaigataotlejat, kellest enamus on islamiusulised.

Rändekriisi tõttu on suhted keskvalitsuse ja liidumaade ning omavalitsuste vahel juba ammu pingelised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles