Soome kaitseminister: kärped ei mõjuta ajateenijate väljaõppe taset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome kaitseminister Jussi Niinistö.
Soome kaitseminister Jussi Niinistö. Foto: Toomas Tatar

Eelarvekärped Soome kaitseväes ei mõjuta ajateenijate väljaõppe taset, lausus kaitseminister Jussi Niinistö päevalehele Helsingin Sanomat.

Soome allohvitseride liidu pressiesindaja Mika Oranen ütles laupäeval Helsingin Sanomatele, et ajateenijate väljaõppe tase langeb juhul, kui isikkoosseisule tehtavaid kulutusi kärbitakse aastateks 2016-2020 ette nähtud 60 miljoni euro võrra, kirjutas BNS.

Kulutuste kärpimine tähendab muu hulgas seda, et ajateenijaid koolitavate kutseliste sõjaväelaste arvu vähendatakse.

Lisaks jäetakse sajad ametikohad täitmata sedasi, et ametikohalt lahkuva inimese asemele ei otsita kohe uut, kirjutas leht viitega Soome kaitseväe salastatud kavale.

«Kannan isiklikult hoolt selle eest, et ajateenijate ega reservväelaste väljaõpe ei nõrgeneks. Tuleva aasta eelarves on koolitajate arv igas rühmas 2,5. Lisaks püsib kordusõppustel osalevate reservväelaste arv 18 000 aastas,» lausus Niinistö.

Eelarvevahendite kärpimisest hoolimata hoitakse ajateenijate väljaõppetaset, lisas ta. «Hoolitsetakse ka territoriaalse puutumatuse eest.»

Samas möönis Niinistö, et kava rakendamine toob kaasa hävituslennukite pikemat aega maapinnal ja sõjalaevade sadamas hoidmise. «Hävituslennukite Hornet lennutunnid langevad 8900lt 8000le, NH90 helikopterite lennutunnid 1850lt 1650le ja sõjalaevade merel veedetud ööpäevade arv 1400lt 1300le,» ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles