Allikad: Jakuninile sai saatuslikuks tema ahne ja reeturlik poeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Jakunin.
Vladimir Jakunin. Foto: AP/Scanpix

Augustikuus Venemaa Raudteede juhi kohalt erru läinud, riigi presidendi Vladimir Putini ustavaks lähikondlaseks peetud Vladimir Jakunini taandumist kohalt saadavad uued kuulujutud: siseringi allikate sõnul olnud põhjuseks mehe poeg, kes taotles endale Suurbritannia kodakondsust. 

Putin vallandanud  Jakunini – ühe oma lähima liitlase – nimelt seetõttu, et pidas tema Londonis elava ärimehest poja Andrei valikut reetmiseks, väidavad Kremli lähikondlased. Samuti sai määravaks faktoriks Andrei aina suurenev jultumus korruptsiooniküsimustes. «Nad jätkasid firmast raha väljapumpamist isegi siis, kui president ütles – küll on küll,» kõneles perekonda lähedalt tundev allikas telekanalile Dožd. Kui noorem Jakunin taotles endale lõpuks saareriigi passi, sai presidendi mõõt täis. «Sõjaseisu olukorras Läänega peeti seda reeturlikuks teoks,» kommenteeris allikas.

Andrei Jakunini esindaja sõnul on säärased jutud vaid «tavapärane poliitiline rünnak». «Ta on selliste asjadega huvi tõttu oma perekonna vastu juba ammu harjunud, ta ei pööra sellele tähelepanu,» ütles esindaja. «Andrei eitab kategooriliselt igasugust väärkäitumist ning tõrjub väiteid, nagu oleks tema isa Vladimir firma juhtimisega kuidagi seotud.» Nooremale Jakuninile kuuluvad ettevõtted tegelevad nii raudteeäri kui hotellindusega.

Seni on jäetu avalikkusele mulje, et Jakunin lahkus kohalt omal soovil, eesmärgiga minna poliitikasse. Kreml ei ole kuulujutte kommenteerinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles