Türgis kuulutati välja kolmepäevane lein

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi leinab terrorirünnaku ohvreid
Türgi leinab terrorirünnaku ohvreid Foto: Cagdas Erdogan/AP

Türgi leinab vähemalt 95 inimest, kes hukkusid laupäeval kahes arvatavas enesetapurünnakus Ankara rahumeeleavalduse ajal, riigi ajaloo rängim terroriakt on kaasa toonud kartuse riigi stabiilsuse pärast ning suurendab veelgi pingeid enne 1. novembri ennetähtaegseid valimisi.

Peaminister Ahmet Davutoğlu kuulutas riigis välja kolmepäevase leina, kirjutas BNS.

«See oli pommirünnak meie südametesse,» kirjutas päevaleht Hürriyet. «Raevunud rahvas ootab vastust küsimusele, kes oli terroriaktide taga.»

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan mõistis rünnakud hukka ning tühistas kavandatud visiidi Türkmenistani, kuid ei ole veel avalikult sõna võtnud.

Ankaras korraldati pühapäeval protestiaktsiooni vägivalla vastu, laupäevaõhtusel meeleavaldusel Istanbulis osales umbes 10 000 inimest.

«Keegi ei tea, kus järgmine rünnak aset leiab. See võib juhtuda Ankaras või Istanbulis. Inimesed on mures,» ütles Taksimi väljaku lähedal asuva hotelli töötaja.

«Teame, mis juhtus Süürias ja seesama võib juhtuda ka siin,» ütles meeleavaldusel osalenud Emre Tuncer.

Võimude seniste teadete kohaselt hukkus kahes pommiplahvatuses 95 ja sai haavata 246 inimest, kellest 48 on endiselt intensiivravis.

Kaks Türgi sõdurit hukkus pühapäeval riigi idaosas rünnakus, milles süüdistatakse Kurdistani Töölispartei (PKK) võitlejaid. Sõdurid said surma Erzurumi provintsis Senkaya piirkonnas aset leidnud relvakokkupõrkes kurdidega.

Türgi politsei vahistas pühapäeval riigi keskosas Konya linnas 14 arvatavat Islamiriigi liiget, teatas uudisteagentuur Dogan. Pole teada, kas üheaegsete haarangute käigus aset leidnud vahistamised on seotud laupäevaste pommirünnakutega Ankaras, milles sai surma 95 ja haavata sadu inimesi.

Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu ütles pühapäeval, et laupäevaste plahvatuste taga olid tõenäoliselt enesetapuvõitlejad ja nimetas võimalike süüdlastena kurdi mässulisi või Islamiriiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles