Ševtšenko: Tšernomõrdin oli Jeltsini lähedasemaid inimesi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Dmitri Medvedev ja Viktor Tšernomõrdin 6. mail 2010.
President Dmitri Medvedev ja Viktor Tšernomõrdin 6. mail 2010. Foto: SCANPIX

Venemaa esimese presidendi Boriss Jeltsini protokolliülema Vladimir Ševtšenko sõnul oli Viktor Tšernomõrdin Jeltsinile üks lähedasemaid ja kallimaid inimesi.

Ševtšenko rääkis Interfaxile, et Tšernomõrdin kuulus presidendile ja riigile kõige ustavamate inimeste hulka. Vaatamata välisele järskusele oli tegemist kergesti haavuva inimesega, kuid seda teadsid vähesed.

Ta oli suur hingega inimene ja kõige raskematel hetkedel viibis ta alati presidendi kõrval, jutustas Jeltsini protokolliülem.

Vene Föderatsiooni Kontrollikoja esimees Sergei Stepašin, kes 1999. aastal oli ligi kolm kuud valitsusjuht, nimetas Tšernomõrdini lahkumist riigi jaoks suureks kaotuseks.

Just Viktor Tšernomõrdin oli see, et 1990ndate keskel, kui võimul oli tõsiseid probleeme, tiris riigi kuristikust välja, jutustas Stepašin.

Peaminister Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov teatas, et valitsusjuht avaldab seoses Tšernomõrdini surmaga sügavat kaastunnet tema perekonnale ja lähedastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles