DNA-kinnitus: Ceausescu laip on tõesti Ceausescu laip

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedia ja rumeenlased juulis Nicolae Ceausescu haua juures pärast tema surnukeha ekshumeerimist.
Meedia ja rumeenlased juulis Nicolae Ceausescu haua juures pärast tema surnukeha ekshumeerimist. Foto: SCANPIX

DNA testid kinnitasid, et juulis Bukaresti surnuaial üles kaevatud surnukeha kuulub Rumeenia kommunistlikule diktaatorile Nicolae Ceausescule.

Rumeenia riikliku kohtumeditsiini instituudi direktor Dan Dermengiu ütles uudisteagentuurile Mediafax, et jõudis sellele järeldusele pärast seda, kui võrdles kalmistult ekshumeeritud säilmelt võetud DNA-proove Ceausescu venna ja poja omadega.

«Kui Nicolae Ceausescu eluajal DNA-proovid eksisteerinuks, oleks meil absoluutne selgus,» lisas ta AFP teatel. «Kuid on kindel, et tema venna ja poja DNA analüüsid näitavad, et tegu on tõepoolest Nicolae Ceausescuga.»

Ceausescu väimees Mircea Opran põhjendas juulis, et diktaatori ja tema abikaasa säilmed ekshumeeriti, sest perekond polnud kindel, kas just nemad on Ghencea sõjaväekalmistule maetud.

Nicolae Ceausescu valitses Rumeeniat aastatel 1965-1989. Pärast meeleavaldusi tema režiimi vastu põgenes ta koos abikaasaga 1989. aasta detsembris Bukarestist. Mõni tund hiljem ta vahistati, mõisteti surma ja hukati 25. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles