Hollande'i sõnul loodab Prantsusmaa Venemaale tulevikus laevu müüa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollande
Hollande Foto: Philippe Wojazer/AP

Prantsusmaa loodab kahe Mistral-klassi helikopterikandja Venemaale müümise ärajätmisest hoolimata Moskvale tulevikus uusi laevu müüa, ütles president François Hollande teisipäeval.

«Venemaaga kulgesid asjad hästi ja ta nõustus lepingu tühistamisega. Ma arvan isegi, et me sõlmime tulevikus partnerlustehinguid uute laevade ehitamiseks,» ütles Hollande Prantsusmaa lääneosas Saint-Nazaire'i laevatehases.

Riigipea ei täpsustanud, kas Prantsusmaa loodab Venemaale müüa sõjalaevu.

Hollande külastas teisipäeval üht kahest Mistralist, mille esialgne nimi oli Vladivostok.

Kahe Mistrali müügist Venemaale pidanuks saama kõigi aegade suurim relvatehing NATO liikmesriigi ja Venemaa vahel. Tehingule tõmbas kriipsu peale Ukraina kriis.

Prantsusmaa tagastas Venemaale Mistralide eest tasutud 950 miljonit eurot ja müüs laevad Egiptusele, kellega allkirjastati nädalavahetusel 950 miljoni euro väärtuses leping.

«Pidin müüma nad riigile, kellel on vaja oma julgeolekut tagada, ent kes ei ähvarda kedagi,» lausus Prantsuse president.

Mistral on 199 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme. Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopteriparki kuulub 16 lennumasinat, tekile mahub üheaegselt kuus kopterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles