Rootsi kanal: sajad migrantlapsed on suundunud omal käel suurlinnadesse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisserännanud Rootsis Malmös
Sisserännanud Rootsis Malmös Foto: SCANPIX

Rootsi telekanali SVT teatel on politsei ja sotsiaalametnike silmapiirilt kadunud sadu hiljuti riiki saabunud migrantlapsi.

Lõuna-Rootsis Trelleborgis on politsei saanud teateid rohkem kui 400 lapse kohta, kes on Rootsi saabunud üksinda ja seal asüülitaotluse esitanud.

Lastekaitse arvates lahkusid lapsed põgenike vastuvõtukeskustest, et minna omal käel seiklema. Kuna laste asukoha kohta puuduvad andmed, siis on võimudel kohustus nad kadunuks kuulutada.

Skåne piirkonda on paari nädalaga saabunud üksinda ligikaudu 1700 alaealist, kellest seni on saanud asüülitaotlusele positiivse vastuse umbes tosin. Need lapsed on Lõuna-Rootsis uut elu alustamas.

Politsei andmetel võivad vastuvõtukeskustest põgenenud lapsed liikuda suurlinnadesse nagu Malmö, Göteborg ja Stockholm või siis minna ka Norrasse.

Telekanali SVT ajakirjanikud uurisid, kas Trelleborgi tänavatel on põgeniklapsi ja nad nägid, et on. Oli lastegruppe, kes küsisid inglise keeles informatsiooni kaugliinibusside sõiduaegade kohta.

Teada on juhtum, kus põgeniklaps sai tänu bussijuhi headusele tasuta küüdi Trelleborgist Malmösse. Kahe linna vaheline kaugus on 26 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles