Pildid: Prantsusmaal avaldasid tuhanded politseinikud meelt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhanded Prantsuse politseinikud avaldasid eile Pariisis Place Vendôme´il meelt tööks vajalike ressursside vähesuse ja õigussüsteemi tõttu, mis nende sõnul meenutab suurte aukudega Šveitsi juustu.

Politsei meeleavaldused on Prantsusmaal väga haruldased, sest eelmine toimus 30 aastat tagasi, edastab AFP.

Protest korraldati pärast möödunud nädalal aset leidnud juhtumit, milles politseinik sai rakselt vigastada kurjategijaga peetud tulevahetuses. Tegemist oli karistust kandva vangiga, kes oli vanglast lühiajaliselt puhkusel.

Prantsuse politseil on keeruline aeg, sest paaril viimasel nädalal on põgenenud kümneid vange, kes olid vanglast puhkusel.

Nimetatud tulistamisjuhtum tõi välja Prantsuse politsei kitsaskohad, eriti aga tööjõu vähesuse. Enamik politseinikke on suunatud tegelema võimaliku terrorismiohu ennetamisega ning igapäevaste kuritegudega tegelevaid korrakaitsjaid on seega vähem.

«Politseinikud olid jaanuaris aset leidnud terrorirünnaku kangelased, kuid nüüd on nad unustatud,» sõnas politseinike ametiühingu Alliance juht Jean-Claude Delage.

Jaanuaris sai Prantsuse politsei riigijuhtidelt kiita satiiriväljaande Charlie Hebdo toimetuses korda saadetud veretöö järgse tegutsemise eest, mille tõttu tabati tapjad kiiresti. Terrorirünnakus hukkus 12 inimest, kelle seas oli kolm politseinikku.

Prantsuse peaminister Manuel Valls lubas eile, et riigis plaanitakse karmistada ebaseadusliku relvaomamise kohta käivaid seadusi ning vange ei tohiks kergekäeliselt puhkusele lubada.

President François Hollande kiitis politsei tegevust ning lisas, et kohtub nende ametiühingu juhtidega järgmisel nädalal.

Prantsuse politsei ei saa hinge tõmmata, sest lähiajal on seal tulemas kaks rahvusvahelist suursündmust. Selle aasta detsembris toimub Prantsusmaal ÜRO kliimakonverents ning 2016. aasta suvel jalgpalli Euroopa meistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles