Selgusid Valgevene presidendivalimiste lõplikud tulemused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene riigipeana jätkav Aleksandr Lukašenka koos oma poja Nikolaiga pühapäeval hääletuskasti juures Minski valimisjaoskonnas.
Valgevene riigipeana jätkav Aleksandr Lukašenka koos oma poja Nikolaiga pühapäeval hääletuskasti juures Minski valimisjaoskonnas. Foto: SCANPIX

Võimulolev riigipea Aleksandr Lukašenka sai Valgevene presidendivalimistel 11. oktoobril 83,47 protsenti hääli, selgus täna valimiste lõplikest tulemustest.

Lukašenka sai 5 102 478 häält, teatas täna keskvalimiskomisjoni sekretär Mikalai Lazovik.

Kampaania Räägi tõtt aktivist sai Tatsjana Karatkevitš 271 426 häält ehk 4,44 protsenti, liberaaldemokraat Sergei Gaidukevitš 201 945 häält ehk 3,30 protsenti ning kasakate peaataman ja Valgevene patriootliku partei esimees Nikolai Ulahhovitš 102 131 häält ehk 1,67 protsenti.

Kellegi poolt ei hääletanud 386 225 valimas käinut ehk 6,3 protsenti, tühisteks tunnistati 48 808 hääletussedelit ehk 0,8 protsenti.

Ühtlasi lükkas keskvalimiskomisjon tagasi Karatkevitši kaebuse ja palve arvukate rikkumiste tõttu valimistulemused tühisteks tunnistada, sest enamjagu rikkumisteadetest põhinevat arvamustel, mitte tõsiasjadel. Lisaks ei laekunud komisjoni andmeil õppuritelt kaebusi, et neid oleks hääletama sunnitud, nagu väitis Karatkevitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles