Donald Trump 11. septembri terrorirünnakust: kui mina oleks olnud president......

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA vabariiklasest presidendikandidaat Donald Trump teatas, et 11. septembril 2001 aset leidnud terrorirünnak USA pinnal oleks olnud olemata, kui tema oleks sel ajal president olnud.

Väga otsekohese ütlemisega Trump tekitas oma möödunud nädalalõpu sõnavõtuga USAs laia vastukaja, edastab CNN.

Trump sõnas Fox News Sunday saates, et ta ei süüdista siis võimul olnud presidenti George W. Bushi juhtunus, kuid kui tema oleks olnud siis president, ei oleks ükski terrorist saanud tegutseda.

Trump on veendunud, et ta oleks rakendanud karmi migratsioonipoliitikat, mille tõttu USAsse ei oleks pääsenud terroriste, kes oleks lennukeid kaaperdanud.

«Mina oleks saanud presidendina selle ära hoida, sest terroristid ei oleks siis riiki pääsenud,» teatas presidendikandidaat.

11. septembril 2001 USAs toimunud terrorirünnakutes hukkus ligi 3000 inimest. Al-Qaeda terroristid kaaperdasid kaks lennukit ja sõitsid nendega New Yorgis Maailma kaubanduskeskuse (World Trade Center – WTC) kaksiktornidesse. Terroristid kaaperdasid veel kaks lennukit, millest üks suunati USA kaitseministeerumi hoonesse Pentagoni, teine aga kukkus alla.

Poliitikaekspertide sõnul oli Trumpi uus sõnum suunatud Bushide vastu, kuna endise presidendi George W. Bushi vend Jeb Bush on samuti vabariiklaste presidendikandidaat.

Trump andis möödunud reedel intervjuu väljaandele Bloomberg, milles tõi samuti esile 11. septembri terrorirünnakuid.

«Võib tollast presidenti George W. Bushi süüdistada või mitte, kuid tuleb rõhutada, et Bush oli siis president,» teatas Trump.

Jeb Bush vastas siis Twitteris, et Trump ei peaks ta vend kritiseerima, sest vend tegi kõik, mis tema võimuses, kui USA langes rünnaku alla.

Eile oli kahe vabariiklase, Trumpi ja Bushi vahel Twitteris «armutu» sõnasõda.

Trump edastas ka küsimuse, miks George W. Bush kõigutas niigi habrast rahu Lähis-Idas, andes käsu Iraaki rünnata, kuigi sealt ei leitud massihävitusrelvi.

Jeb Bush vastas, et Donald Trump räägib nagu « The Apprentice» saatejuht, kellel ei ole välispoliitikast aimu.

See pidi olema löök Trumpi pihta, sest Trump juhtis varem äriteemalist tõsielusaadet «The Apprentice».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles