Groznõi korrakaitsjad lasid maha ühe mässulise

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriüksuslased parlamendi hoonetekompleksi juures Groznõis, kus 19. oktoobril leidis aset terrorirünnak.
Eriüksuslased parlamendi hoonetekompleksi juures Groznõis, kus 19. oktoobril leidis aset terrorirünnak. Foto: SCANPIX

Tšetšeenia pealinnas Groznõis lasid korrakaitsjad maha mässulise, teatas kohaliku prokuratuuri uurimiskomitee.

Operatsiooni käigus sai viga kaks miilitsatöötajat, vahendas RIA Novosti.

Sündmused said alguse eile hilisõhtul kella 23 paiku kohaliku aja järgi, kui militsionäärid püüdsid meest kinni võtta. Kurjategija avaldas vastupanu ja ta tehti kahjutuks. Tapetu juurest leiti Kalašnikovi automaat.

Korrakaitsjatele osutas vastupanu 28-aastane Islm Ektumajev, kes on pärit endisest kasakakülast Assinovist.

1. novembril lasid siseministeeriumi eriüksuslased Groznõis maha mässulise, kel enne õnnestus haavata kahte korrakaitsjat ja kes varem õhkis lõhkeseadeldise, mis põhjustas kergemaid vigastusi kaheksale miilitsatöötajale.

Groznõi viimase aja kõige tõsisem terroriakt leidis aset 19. oktoobri hommikul parlamendihoone juures. Tookord üritasid kolm terroristi tungida parlamendihoonesse. Kokkupõrkes sai surma kaks turvameest ja parlamendi ametnik. Mässulised hukkusid.

Kremli-meelne president Ramzan Kadõrov on intervjuudes kinnitanud, et olukord vabariigis on rahulik. Tema sõnul on Tšetšeeniasse jäänud alles 50-70 mässulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles