Volvo müüb IT üksuse India firmale

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo veoautode kabiinid koostetehases Venemaal Kaluuga linnas.
Volvo veoautode kabiinid koostetehases Venemaal Kaluuga linnas. Foto: Maxim Shemetov / ITAR-TASS

Veoautotootja Volvo teatas täna, et on leppinud India firmaga HCL Technologies kokku oma 2600 töötajaga IT üksuse müügis India ettevõttele.

Volvo hakkas IT üksusele ostjat otsima aprillis, kui kuulutas välja kümne miljardi Rootsi krooni (1,06 miljardit eurot) suuruse kulude kokkuhoiuprogrammi.

Volvo tegevjuhi Jan Guranderi sõnul annab koostöö India firmaga Volvole märgatava kulude kokkuhoiu, kuid samas kindlustab, et Volvo jätkab oma tööstusharu liidrina.

IT üksuse müük mõjutab ettevõtte kuludepoolt positiivselt ligi 900 miljoni krooni (96 miljonit eurot) ulatuses, teatas Volvo.

2600 Volvo IT üksuse töötajat Rootsis ja mujal maailmas saab ettevõtte teatel lähiajal pakkumise üle minna HCL Technologiesi leivale.

Volvo IT üksus osutab teenuseid ka teistele ettevõtetele ja muudele asutustele, näiteks Volvo sõiduautosid tootvale ettevõttele Volvo PV, Stockholmi linnale, kaubamajaketile H&M, Rootsi riigiraudteele jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles