Läti opositsioon kangutab ametist vastset välisministrit

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ģirts Valdis Kristovskis.
Ģirts Valdis Kristovskis. Foto: Wikipedia.org

Peamiselt venekeelsete valijate huvisid esindav Koosmeele Keskus ja valimisliit Hea Läti Eest nõudsid uue välisministri Ģirts Valdis Kristovskise tagandamist.

Opositsioonierakondade väitel on eile välisministri ametisse asunud valimised võitnud valimisliidu Ühtsuse ühe liidri Kristovskise vaated demokraatlikus ühiskonnas vastuvõetamatud, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Opositsioon viitab veebikeskkonas avaldatud endise kaitse- ja siseministri russofoobsele sõnavõtule, kuid Kristovskis on kõiki süüdistusi eitanud.

Venemaa võimupartei Ühtse Venemaaga koostööleppe sõlminud ja oktoobrikuistel parlamendivalimistel teise tulemuse saavutanud Koosmeele Keskus ning ühendus Hea Läti eest, mis koondab Rahvaparteid ja juba 2006. aastast omavahelises liidus olevaid Läti Esimest Parteid ja Läti Teed, on lubanud kokku kutsuda seimi erakorralise istungi.

Seim koguneb erakorralisele istungile ilmselt järgmise nädala teisipäeval. Kahel opositsioonilisel ühendusel on 100-kohalises parlamendis 37 kohta, mis on rohkem, kui erakorralise istungi kokku kutsumiseks nõutav kolmandiku seimisaadikute toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles