Clinton: USA ei ole võimeline iga terroriakti ära hoidma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. Foto: SCANPIX

USA ei ole võimeline iga terrorirünnakut ära hoidma, ütles eksvälisminister Hillary Clinton täna esindajatekoja komiteele nn Banghazi sündmuste asjus ütlusi andes.

2012. aasta 11. septembril tungisid relvastatud isikud Liibüas Banghazis USA konsulaati ja tapsid suursaadik Chris Stephensi ja veel kolm ameeriklast.

Clinton oli toona välisminister. President Barack Obama administratsiooni on rünnakule reageerimise ja selle kohta valikulise info jagamise tõttu palju kritiseeritud.

«Chris Stevens mõistis, et diplomaadid peavad tegutsema paljudes kohtades, kus meie sõdureid ei ole,» ütles Clinton. «Seal, kus meil puudub sõjaline kohalolek ja turvalisus ei ole kaugeltki tagatud.»

Clintoni sõnul mõistis tapetud suursaadik, et Ühendriikidel ei õnnestu kunagi iga terroriakti ära hoida ega saavutada täiuslikku julgeolekut ning USA peab vältimatult leppima teatud riskiga riiki kaitses ja selle huve edendades.

Vabariiklased on üritanud demokraatide presidendikandidaadiks pürgiva Clintoni väljaütlemisi Banghazi asjus tema kandidatuuri kahjustamiseks ära kasutada.

Clinton kutsus uurimiskomitee liikmeid parteipoliitikast kõrgemale tõusma. «Minu väljakutse teile on sama, mille olen esitanud ka endale. Olgem ameerika rahva usalduse väärilised. Nad ootavad meilt juhtimist, õigete õppetundide omandamist, parteipoliitikast kõrgemale tõusmist ja riigimehelikkuse poole püüdlemist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles