Prantsusmaa uurijad tuvastavad 43 avariis hukkunut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad ja politseinikud Puisseguinis.
Päästetöötajad ja politseinikud Puisseguinis. Foto: SCANPIX
  • Bussi ja veoki kokkupõrkes hukkus viimastel andmetel 43 inimest.
  • Õnnetuse põhjus on endiselt teadmata.
  • Pole selge, kas veoki tahhograafi saab avarii põhjuste uurimisel kasutada.

Prantsusmaa uurijad alustasid Edela-Prantsusmaal pensionäre vedanud bussi ja veoki kokkupõrkes hukkunud 43 ohvri surnukehade tuvastamist.   

Gironde´i piirkonna politseikoloneli Ghislain Rety sõnul kasutavad eksperdid eilse õnnetuse ohvrite tuvastamiseks DNA-proove ning hambakaarte. Teadaolevalt hukkusid paljud avarii tagajärjel puhkenud põlengus, milles hävis ka bussijuhi nimekiri reisijate kohta. Seetõttu puudub ametlik kinnitus, kui palju inimesi bussis viibis.

Õnnetuse põhjus on endiselt teadmata. Küll aga peaks avarii põhjuste väljaselgitamisel olema abi pensionäre vedanud bussiga kokkupõrganud veoki tahhograafist, mis salvestab selle kiiruse ja sõiduaja. Rety sõnul sai aga tahhograaf avariis kannatada, mistõttu on veel vara öelda, kas seda saab uurimises kasutada.

Õnnetusest pääses eluga kaheksa inimest. Bussiga kokku põrganud veokis hukkusid seda juhtinud mees ning tema kolmeaastane poeg. Ülejäänud ohvrid on bussireisijad, bussijuht pääses kokkupõrkest eluga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles