Indoneesia korraldab vulkaanipurske ohvritele massimatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed põgenemas vulkaanituha eest.
Inimesed põgenemas vulkaanituha eest. Foto: SCANPIX

Indoneeslased valmistuvad vulkaaniohvrite massimatuseks. Eilse, seni tugevaima Merapi vulkaani purske tagajärjel hukkus 85 inimest.

Eile õhtul püsis reedese purske hukkunute arv veel 77 juures. Kokku on 26. oktoobril purskama hakanud vulkaani tõttu surma saanud 128 inimest.

Massihaud tehakse Yogyakartasse, kuna ohvrite kodukülasse pole turvaline minna. Suurem osa hukkunuid pärineb Argomulyo külast, mis asub 18 km kaugusel vulkaanikraatrist.

«Me matame nad kohta, kus on turvaline. Me ei korralda matuseid kohe kindlasti mitte nende külas, kuna küla asub 20 km raadiuses asuvas ohutsoonis,» sõnas valitsuse katastroofihalduse pressiesindaja Sutopo Purwo Nugroho. «Surnute arv on kasvanud 85le ja 289 inimest on vigastatud.»

Kokku on piirkonnast evakueeritud üle 166 000 inimese.

Ohtliku vulkaanituha eest pole aga kaitstud ka väljaspool ohutsooni asuvad piirkonnad. Näites Yogyakarta linnas 28 km kaugusel vulkaanist, sadas alla tohutult vulkaanituhka.

Alates 3. novembrist on Merapi lakkamatult pursanud kohati rahulikumalt ja kohati intensiivsemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles