Pildid ja video: USAs pääses lahti militaaraerostaat, võttes elektri tuhandetelt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA võimude teatel kukkus eile Pennsylvanias Bloomsburgis alla USA õhujõudude aerostaat.

Keegi juhtumis vigastada ei saanud, kuid kuna lennumasin lõhkus elektriliine, jäid tuhanded inimesed elektrita, edastab The Guardian.

Aerostaat oli Marylandis asuva sõjaväebaasi kohal, olles sama maapinnal kinnitatud, kuid millegipärast pääses kinnitustrosside küljest lahti.

Sellel on radar, mille abil USA sõjavägi jälgib laiu piirkondi ning maa-õhk raketirünnakuid ennetav hoiatussüsteem.

Cruise Missile Defense Elevated Netted Sensor System (JLENS) nime kandvaid õhukaitsesüsteeme on USAs arendatud aastakümneid.

USA kaitseväel on olemas kaks JLENSit ja tegemist on üsna kallite masinatega, kuna hind ulatub kolme miljardi dollarini.

Aerostaadi liikumist saadeti jälgima kaks F-16 hävitajat.

USA õhujõud uurivad, miks kinnitatud aerostaat lahti pääses.

Pildid ja video: USAs pääses lahti militaaraerostaat võttes elektri tuhandetelt USA võimude teatel kukkus eile Pennsylvanias Montouris USA õhujõudude aerostaat. Keegi juhtumis vigastada ei saanud, kuid kuna lennumasin lõhkus elektriliine, jäid tuhanded inimesed elektrita, edastab The Guardian. Aerostaat oli Marylandis asuva sõjaväebaasi kohal, olles sama maapinnal kinnitatud, kuid millegipärast pääses kinnitustrosside küljest lahti. Sellel on radar, mille abil USA sõjavägi jälgib laiu piirkondi ning maa-õhk rakettirünnakuid ennetav hoiatussüsteem. Cruise Missile Defense Elevated Netted Sensor System (JLENS) nime kandvaid õhukaitsesüsteeme on USAs arendatud aastakümneid. USA kaitseväel on olemas kaks JLENSit ja tegemist on üsna kallite masinatega, kuna hind ulatub kolme miljardi dollarini. Aerostaadi liikumist saadeti jälgima kaks F-16 hävitajat. USA õhujõud uurivad, miks kinnitatud aerostaat lahti pääses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles