Moskvas peksti läbi Vene tippajakirjanik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Oleg Kašin.
Ajakirjanik Oleg Kašin. Foto: SCANPIX

Täna varahommikul peksti Moskva kesklinnas läbi Kommersanti ajalehe tunnustatud ajakirjanik Oleg Kašin. Venelane sai raskelt vigastada.

Kommersanti teatel peksid kaks ründajat Kašinit kõvade esemetega tema kodu juures Moskva kesklinnas asuvas korterelamute rajoonis, vahendab AFP.

Arstid panid mehe kunstlikku koomasse ning võimud algatasid mõrvakatse uurimise.

«Kašin sai tõsiselt vigastada ja ta viidi haiglasse. Järgneva paari päeva jooksul on ta kunstlikus koomas,» kirjutas Kommersant.

Mees sai põrutada ja mitmeid luumõrasid näopiirkonda. Kašini mõlemad sääreluud on murdunud, sõrmed ja pealuu vigastatud.

«Selge on see, et inimestele, kes seda tegid, ei meeldinud see, mida ta ütleb ja kirjutab,» sõnas Kommersanti peatoimetaja Mihhail Mihhailin raadiole antud intervjuus.

Mihhailin märkis, et ründajad polnud midagi varastanud.

Venemaa president Dimitri Medvedev andis käsu prokuröril Juri Tšaikal ja siseministril Rašid Nurgalijevil uurimist isiklikult juhtida.

30-aastane Kašin kirjutab peamiselt demonstratsioonidest, opositsiooni kokkusaamistest ja noorterühmadest. Samuti kajastab ta Medvedevi tegevusi.

Praegu on ta aktiivselt tegutsenud läbi Himki metsa kavandatava kiirtee tüliga. Himki kiirtee kavandamise jooksul on rünnatud mitmeid sellega seotud ajakirjanikke ja aktiviste.

«Nii kaua, kuni ajakirjanikke pekstakse ja ähvardatakse, pole meil seaduslikku ega ka demokraatlikku riiki,» sõnas inimõigusteorganisatsiooni Moskva Helsinki grupi töötaja Ljudmilla Aleksejeva Interfaxile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles