Ukraina majandusminister: 2016. tuleb majanduskasvu aasta

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina majandusarengu ja kaubandsuminsister Aivaras Abromavicius.
Ukraina majandusarengu ja kaubandsuminsister Aivaras Abromavicius. Foto: SCANPIX

Ukraina majandusarengu- ja kaubandusminister Aivaras Abromavičius ütles täna advokaadibüroo Sorainen ning Äripäeva korraldatud finantskonverentsil, et tänaseks on Ukraina saavutanud majandusliku stabiilsuse ning järgmisest aastast saab majanduskasvu aasta.

Abromavičius rääkis, et kui nende valitsus eelmise aasta 2. detsembril võimule tuli, oli  Ukraina majanduslikult soos.

«Riigikassa oli praktiliselt tühi, seal oli 100 000 dollarit,» ütles Abromavičius. «Tööstustoodang oli langenud 36 kuud järjest, inflatsioon oli 14 protsenti kuus, valuuta kõikumine oli 10 protsenti päevas,» lisas ta. Valitsuse esimene ülesanne oli makromajanduse stabiliseerimine, mille saavutamiseks kasutati ka erakorralisi meetmeid nagu näiteks importkaupadele viie kuni 10-prostendilise maksu ja kapitalikontrolli kehtestamine ning muud ebapopulaarsed otsused.

Nüüdseks on makromajanduslik stabiliseerimine saavutatud, valuuta on olnud stabiilne kuus kuud, tööstustoodang on hakanud kasvama. Selleks aastaks oodatakse üheprotsendilist ning järgmiseks aastast kaheprotsendilist majanduskasvu. Valitsus on hakanud tasapisi ära võtma ka piiranguid.

«2016. oli majanduse stabiliseerimise aasta, 2016. tuleb majanduskasvu aastaks,» kinnitas Abromavičius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles