Calais`« uues džunglis» elavad migrandid vaktsineeritakse ja neile jagatakse kondoome

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal Calais`asuv põgenike «uus džungel» hüti- ja telgiküla
Prantsusmaal Calais`asuv põgenike «uus džungel» hüti- ja telgiküla Foto: SCANPIX

Prantsuse võimud teatasid, et sadamalinnas Calais` hüti- ja telgikülas «uus džungel» elavate migrantide sanitaarolusid parandatakse ning nende tervise eest hoolitsetakse.

Abiorganisatsioonide teatel vajavad sisserändajad vaktsineerimist, psühhoteraapiat ja ka kondoome, edastab The Local.

Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve ja tervishoiuminister Marisol Touraine avalikustasid eile Calais`migantide tervishoiuplaani.

Prantsuse politsei andmetel on end Calais`seadnud sisse umbes 6000 migranti ja sõjapõgenikku, kelle tervise eest on seni hoolitsenud Piirideta Arstid abiorganisatsioon.

Kuid see abi on rahaliste vahendite vähesuse tõttu olnud minimaalne. Samas on paljudel neist vigastusi, mille nad on saanud Prantsusmaalt tunneli kaudu Suurbritanniasse pürgimisel. Enamik neist katsetest on ebaõnnestunud, on olnud ka paar surmajuhtumit.

Prantsus valitsus langetas nüüd otsuse saata põgenike tervise eest hoolitsema suurem arv meditsiinitöötajaid.

Tegemist on arstide, psühholoogide ja füsioterapeutidega, kes alaliselt töötavad Calais`Jule Ferry põgenike päevakeskuses.

Calais`«uue džungli» elanikud vaktsineeritakse ja neile jagatakse kondoome, et ennetada haiguste levikud.

Põgenikud saavad Jules Ferry keskuses terviseabi viiel päeval nädalas ning väga haigetele on seal voodikohad.

Abiorganisatsiooni esindaja Jean-François Corty sõnul ei ole Prantsuse valitsuse poolt pakutav nii suure migrantidehulga puhul piisav.

Samal seisukohal on ka katoliku kiriku heategevusorganisatsioon Secours Catholiques, mille esindaja Vincent de Conincki arvates reageeris valitsus liiga hilja ja aeglaselt.

Humanitaarabiorganisatsioonid andsid Prantsuse valitsuse kohtusse, kuna nende sõnul ei suudeta rahuldada isegi põgenike miinimumvajadusi, nagu igapäevane puhas joogivesi.

Samuti ohustab põgenikke see, et nende slumm asub Calais`äärelinnas tööstuspiirkonnas, kus on suur kemikaalide ja põlengute oht.

Samuti on Calais`põgenikeasumites ette tulnud naiste ja laste vägistamisi ja seksuaalvägivalda.

Abiorganisatsioonid näevad lahendust sellest, et Calais «uus džungel» lammutatakse ning põgenikud paigutatakse üle Prantsusmaa laiali põgenikekeskustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles