Kuue kuu euribor langeb ilmselt lähipäevil miinusesse

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni finantskeskus, kus kujunevad pankadevahelised laenuintressid ehk erinevate laenude Liborid.
Londoni finantskeskus, kus kujunevad pankadevahelised laenuintressid ehk erinevate laenude Liborid. Foto: SCANPIX

Eluaseme- ja muude pikaajaliste laenude baasintressiks kujunenud kuue kuu Euribor langes neljapäeval rekordmadalale tasemele 0,004 protsendini.

Euribori langusele andis uue hoo Euroopa Keskpanga president Mario Draghi, kes vihjas pärast 22. oktoobri nõukogu koosolekut toimunut pressikonverentsil, et keskpank arutab uusi meetmeid majanduse stimuleerimiseks detsembris ja üheks võimaluseks on niigi miinuses oleva hoiuseintressi edasine langetamine.

Tundub, et negatiivne kuue kuu euribor on lähipäevade küsimus, sest  analoogiline intress, kuue kuu Euro Libor langes teisipäeval, 27. oktoobril nulli ning päev hiljem juba miinusesse. Neljapäeval fikseeriti kuue kuu euro Liboriks miinus 0,003 protsenti.

Euribor näitab, millise intressiga eurotsooni pangad üksteisele laenavad. Euribor arvutatakse 24 nn paneelpanga keskmise intressimäärana. Libor on pankadevaheliste laenude intress Londonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles