Rumeenias sai ööklubi põlengus surma 27 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rumeenia pealinnas Bukarestis sai reedel ööklubis puhkenud põlengus surma 27 ja viga ligi 180 inimest, vahendas BBC Rumeenia võimude teadet.

Eriolukordade ameti teatel ei ole endiselt tuvastatud 17 põlenguohvri isikud.

Ligi 180 viga saanud inimesest 146 on endiselt haiglaravil.

Siseminister Gabriel Oprea nimetas tulekahju «tragöödiaks». Oprea sõnul puhkes tulekahju Bukaresti kesklinna ööklubis Colectiv pärast metalbändi Goodbye to Gravity kontserdi ajal laval kõmatanud plahvatust.

Pealtnägijad ütlesid telekanalile Antena 3 TV, et klubis oli 300-400 noort ja laval korraldati ilutulestik. Rahvas sattus plahvatuse järel paanikasse ja jooksis väljapääsu suunas.

«Inimesed minestasid suitsu tõttu. Oli täielik kaos. Inimesed tallusid üksteise peal. Päästeteenistuste organiseeritum tegutsemine võinuks tragöödia ära hoida,» ütles klubikülastaja Victor Ionescu.

Rumeenia president Klaus Iohannis kirjutas oma Facebooki lehel, et ta on «täna õhtul südalinnas aset leidnud traagiliste sündmuste pärast sügavalt kurb,» ning lisas, et täna on väga kurb päev kõikidele rumeenlastele ja talle isiklikult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles