Halonen alustas Venemaa-visiiti

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarja Halonen ja Vladimir Putin kohtuvad Novo-Ogorjovos sel teisipäeval.
Tarja Halonen ja Vladimir Putin kohtuvad Novo-Ogorjovos sel teisipäeval. Foto: SCANPIX

Soome presidendi Tarja Haloneni kolmepäevase Venemaa-visiidi jooksul kerkib muu hulgas üles viisavabaduse teema ja oletatavasti võetakse üles ka Soome lihatoodete sisseveopiirangud.

Täna kohtub Halonen duuma esimehega ja Föderatsiooninõukogu aseesimehega, vahendas Ilta-Sanomat.

Homme arutab Soome riigipea president Dmitri Medvedeviga rahvusvahelisi küsimusi ja toimub ühine pressikonverents. Õhtul einestab koos peaminister Vladimir Putiniga valitsusjuhi Novo-Ogorjovo residentsis.

Presidenti saadavad välisminister Alexander Stubb, väliskaubanduse minister Paavo Väyrynen ning kõrgetasemeline äridelegatsioon.

Stubb kohtub kolleeg Sergei Lavroviga. Väyrynen aga majandusministri Elvira Nabiullina ning tööstus- ja kaubandusministri Viktor Hristenkoga.

Kolmapäeval sõidab Soome delegatsioon edasi Tatarstani pealinna Kaasanisse. Halonen kohtub vabariigi presidendiga, külastab uue tehnoloogia keskust ja Kaasani ülikooli.

Halonen ja teda saatev delegatsioon naaseb kodumaale neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles