Läti siseminister kipub korruptsioonitõrje büroo kallale

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti korruptsioonitõrje büroo Riias.
Läti korruptsioonitõrje büroo Riias. Foto: Liis Treimann

Läti uues valitsuses siseministrina jätkava Linda Mūrniece sõnul tuleb Läti korruptsioonivastase võitluse bürood (KNAB) põhjalikult muuta.

Mūrniece ütles päevalehele Neatkarīgā Rīta Avīze antud usutluses, et parteide rahastamist kontrolliv, ametnikke administratiivsete rikkumiste eest karistav ning võimalike huvide konflikte välja selgitavas organisatsioonis tuleb läbi viia põhimõttelisi muudatusi, kuna kosmeetilistest muudatustest asutuse töö parandamiseks lihtsalt piisa, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

«Konflikt on liiga sügav, mistõttu ei saa seda muuta ilma radikaalsete otsusteta. Minu hinnangul on konflikti põhjuseks sügav isiklik vaen,» kommenteeris Mūrniece, kelle sõnul kannatab selle tagajärjel vaid asutuse töö.

«KNAB on jagunenud kahte vastasleeri, kus kumbki pool peab sõda teise vastu,» lisas Mūrniece, kes kritiseeris asutuse tööd, kuna see pole võimeline süstemaatiliselt ja strateegiliselt korruptsiooniga võitlema.

«KNABi probleemidega peaks tegelema peaminister, seimi riigikaitse- ja siseasjade komisjon ning peaprokuratuur,» leidis minister.

KNABi reform on Lätis kõneaineks juba aastaid. Praegu on see aga külmutatud ning ootab hinnangut asutuse struktuurimuudatuste kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles