Soome koorib enim Nokia tegevjuhti

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia tegevjuht Rajeev Suri.
Nokia tegevjuht Rajeev Suri. Foto: MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Täna Soomes avaldatud sissetulekute edetabelis on Nokia tegevjuht Rajeev Suri oma 707 449 euro suuruse aastatuluga alles 970. kohal. Samas juhib Suri edetabelit sellega, et tema sissetulekust läheb konkurentsitult suurim osa maksudeks: 60,1 protsenti.

Suri järel on maksuprotsendilt teisel kohal Raisio kontserni direktorite nõukogu esimees Matti Perkonoja, kes maksis veidi üle 0,9 miljoni ulatunud mulluselt sissetulekult maksudeks 56,1 protsenti. 55 protsenti maksis oma 850 000 euroselt sissetulekult maksudeks kauaaegne StoraEnso juht Jukka Härmälä.

Soome mullu suurima sissetuleku saanud mees, Supercelli mängudisainer Lasse Louhento on oma maksudeks mineva protsendiga (52,2) alles 29. kohal.

Üldse ulatus maksumäär 50 protsendini ja üle selle 115 soomlasel. Kõik 115 said suurema osa tuludest töise tuluna, kapitalitulu sai maksumaksjate tabeli esimene ots vähe.

Seevastu Soome mullu enim tulu saanud mehed, LED-valgustite firma Ledil rootslastele müünud Hannu Hukkanen ja Tomi Kuntze maksid vaid 32,8 protsenti makse. Kummagi mehe miljoni euroni küündinud palgale lisandus ka 26,7 miljonit eurot firma müügist.

Kogutulu edetabelis järgnes Hukkanenile ja Kuntzele 24,5 miljonit eurot kapitalitulu teeninud Kimmo Riihimäki. Riihimäki alustas 20 aastat tagasi vennalt laenatud Toyota Hiace kaubikuga oma Laaturemontti -nimelist remondiäri. Mullu müüs mees Soome üheks suuremaks remondifirmaks kasvanud ettevõtte enamusosaluse strateegilisele investorile ja jäi edasi ettevõtte juhiks ja vähemusosanikuks.

Neljandaks platseerus kogutulu tabelis Soome finantsala patriarh Björn Wahlroos, kelle kapitalitulu ulatus 18 miljoni ja töine sissetulek 0,6 miljoni euroni. Wahlroosi maksuprotsent oli 31,9, Riihimäkil 32,1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles