Maldiivide presidendipalee lähedalt avastati pomm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maldiivide politsei.
Maldiivide politsei. Foto: Sinan Hussain/AP

Maldiivide pealinnas Males avastati esmaspäeval presidendipalee lähedalt pomm, mis õnnestus siiski kahjutuks teha, teatas armee.

Linnas levis paanika, kui politsei piiras sündmuskoha ümber, evakueeris inimesed, sulges ümberkaudsed tänavad ja sinna ilmusid sõdurid, kirjutas BNS.

«Lõhkeseadeldis oli paigutatud valgesse veomasinasse, mis oli pargitud presidendipalee kõrvale,» täpsustas armee eestkõneleja Ali Ihsaan.

Maldiividel on olukord niigi pingeline seoses möödunud kuul aset leidnud sündmustega.

Maldiivide võimud vahistasid oktoobri lõpus riigi asepresidendi Ahmed Adeebi süüdistatuna vandenõus president Abdulla Yameeni tapmiseks, kes pääses eelmine kuu eluga pommirünnakust oma kaatrile. Samuti vahistati laupäeval seoses mõrvakatsega Adeebi julgeolekumeeskond ning üks armee pommirühma liige.

Maldiivide presidendi Abdulla Yameeni kiirkaatril kärgatas septembris plahvatus, vigastades esileedit ja veel kaht inimest, kuid riigipea viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles