USAs arreteeriti mees, kes jättis lapselapse koos relvaga kõrbesse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arizona kõrbeala
Arizona kõrbeala Foto: SCANPIX

USAs Arizona osariigis arreteeris politsei mehe, kes jättis oma väikese lapselapse koos laetud ja vinnastatud relvaga üksinda kõrbesse.

53-aastane Paul Armand Rater sõnas viieaastasele tüdrukule, et «lase kõik pätid maha» ja andis talle .45-kaliibrise relva, edastab Reuters.

Uurimine näitas, et vanaisa ja lapselaps lahkusid koos nende kodust Buckeyes, mis asub 48 kilomeetri kaugusel Phoenixist läänes, pühapäeva varahommikul. Ema avastas neli tundi hiljem vanaisa hoole all olnud lapse kadumise ja teatas politseisse.

Ema ja politsei leidsid kõrbest lapse, kellel oli laetud käsirelv.

«Vanaisa andis lapselapsele relva ja soovitas tal kõik kurjamid maha lasta. Viieaastane ei oska kindlasti teha vahet kurjal ja heal inimesel,» teatas Maricopa maakonna politseijuht Joe Arpaio.

Politsei arreteeris Rateri, kes viid Phoenixi vanglasse. Teda kahtlustatakse lapse ärakasutamises ja ta elu ohtu seadmises.

Vanaisa selgitas politseile, et jättis lapse kõrbesse, kuna ta auto läks katki ja tal oli vaja lähimast linnast abi paluda. Tüdruk aga ei tahtnud temaga jalgsi kaasa tulla. Vanaisa teatel andis ta lapsele relva juhuks, kui keegi peaks talle kallale tulema.

Vanaisa lisas, et kuna ta ei olnud söönud, siis tahtis ta saada ka õlut ja burgerit.

Politsei tagastas lapse ta emale ja teatas juhtunust Arizona osariigi lastekaitsjatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles