Venemaa ründas Süürias 24 sihtmärki opositsiooni antud koordinaatidel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Venemaa kaitseministeeriumi veebilehelt, kus on näha Vene Su-34-tüüpi hävitaja Süürias.
Kaader Venemaa kaitseministeeriumi veebilehelt, kus on näha Vene Su-34-tüüpi hävitaja Süürias. Foto: SCANPIX

Venemaa sõjalennukid pommitasid teisipäeval 12 lahingulennu käigus Süürias 24 sihtmärki, mille koordinaadid olid edastanud Süüria opositsiooni esindajad, teatas Vene kaitseministeerium.

Tegemist on esimese korraga, kui Moskva on teatanud koostööst Süüria opositsioonirühmitustega pärast Süürias õhukampaania alustamist 30. septembril, kirjutas BNS.

«Kõikide nende sihtmärkide koordinaadid andsid meile opositsiooni esindajad,» ütles Vene sõjaväe kõrge esindaja Andrei Kartapolov, kuid ei täpsustanud milliste rühmitustega täpsemalt koostööd tehti.

Sihtmärgid asusid Palmyras, Deir Ezzoris, Ihtriyas ja Aleppo idaosas ning seal hävitati terroristide komandopunkte, relvaladusid ja õhutõrjekahureid, lisas Kartapolov.

Moskva teatas teisipäeval ka koordineerimisrühmade loomisest äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu, kuhu kuuluvad Süüria opositsiooni juhid ja Vene kaitseministeeriumi esindajad, kirjutas BNS.

«Moodustasime koordineerimisrühmad, mille koosseisu ja asukohta ei saa veel avalikustada. Nad töötavad ühiselt ISi vastase võitlusega seotud probleemide lahendusi koordineerides,» ütles Kartapolov.

«Koostöö aitab ühendada valitsusvägede ja teiste patriootlike jõudude pingutusi ning moodustada ühisrinne ühise vaenlase - rahvusvahelise terrorismi vastu,» teatas Vene kaitseministeerium avalduses.

Vene asevälisminister Mihhail Bogdanov ütles teisipäeval, et taolised kontaktid tulevad kasuks ka Süüria konfliktile lahenduse leidmiseks mõeldud poliitilises protsessis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles