Venemaa nimetas Gruusia spioonilugu «farsiks»

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia lipud
Gruusia lipud Foto: SCANPIX

Venemaa välisministri asetäitja Grigori Karassin nimetas oletatavate spioonide tabamist Gruusias «farsiks».

Aseminister rääkis RIA Novostile, et Vene välisministeerium ootab Gruusialt oluliselt põhjalikumat informatsiooni selle kohta.

Interfax kirjutas viitega välisministeeriumi allikale, et Venemaa on «nördinud» uudisest, nagu oleks kinnipeetute seas venelasi. Ta nimetas Gruusia võimude tegevust provokatiivseks.

Varem teatati, et Gruusia jõustruktuurid pidasid kinni 13 oletatavat spiooni, kelle seas on neli Venemaa kodanikku. Ülejäänud üheksa omavad Gruusia kodakondsust, neist viis on õhujõudude piloodid.

Gruusia siseministeeriumi andmetel kogusid spioonid teavet õhujõudude, sõjatehnika ja tippsõjaväelaste kohta ning edastasid seda Vene sõjaväeluurele GRU-le.

Uudisteportaal Gruzija Online kirjutas möödunud nädalal, et kahtlustatavad kogusid teavet kaitseministeeriumi ja siseministeeriumi ostutehingutest ning andmeid jõustruktuuride juhtkonna kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles