Jeb Bush: tegin Prantsusmaale karuteene ja vabandan

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeb Bush
Jeb Bush Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaat Jeb Bush tunnistas, et tegi Prantsusmaale karuteene ja palub selle pärast vabandust.

Bush esitas Prantsusmaale ametliku vabanduse eile, edastab väljaane Time.

Jeb Bushil oli möödunud nädalal televäitlus teise vabariiklasest kandidaadi, senaator Marco Rubioga, mille käigus tegi ta rumala vea.

«Räägin USA senati tööst. Kas senaatorid töötavad nagu prantslased, lühendatud töönädalaga?» küsis Bush.

Bush viitas selle kommentaariga Rubio puudumisele senati häälestustelt ja üldiselt kongressi kolmepäevasele töönädalale.

Prantsusmaa suursaadik USAs Gérard Araud ja prantslastest ajakirjanikud reageerisid kohe Bushi poolt öeldule, andes vastulöögi.

Araud võttis sõna Twitteris, kus ta selgitas Prantsuse töönädala mõistet. Prantsusmaal kehtib alates 2000. aastast maksimaalselt 35-tunnine töönädal.

Suursaadik lisas, et hoolimata seadusest töötavad prantslased nädalas keskmiselt 39,6 tundi ehk rohkem kui sakslased, kes töötavad nädalas 39,2 tundi.

«Nüüd tean, et prantslaste töönädala on pikem kui sakslastel. Jumal hoidku, ma solvasin seega Prantsusmaad, esimest liitlast, kelle abil Ameerika Ühendriigid said tekkida. Tegin Prantsusmaale karuteene ja vabandan selle tõttu,» teatas Bush hiljem.

Bushi populaarsus on viimasel ajal langenud ning ajakirjanduse arvates on ta asunud odavat kuulsust taga ajama.

Prantsuse väljaanded pidasid Jeb Bushi öeldut läbikukkunuks, sest selles puudus tugev poliitiline huumor.

Prantsusmaa Yonne´i piirkonna rahvasaadik Henri de Raincourt kutsus Jeb Bushi külastama Prantsusmaa parlamenti ja tutvuma selle tööga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles