Läti peaminister nõuab Airbalticu pärast ministri tagasiastumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anrijs Matīss.
Anrijs Matīss. Foto: Wikipedia.org

Läti peaminister Laimdota Straujuma nõudis täna võimuerakonna Ühtsus kandidaadina transpordiministriks saanud Anrijs Matīssi tagasiastumist.

Straujuma otsus järgnes tänasele valitsuskoosolekule, kus neli tundi väldanud läbirääkimiste järel kiideti heaks 80 miljon euro eraldamine lennukompaniile Airbaltic. Lisaks investeerib Saksa erainvestor Ralph Dieter Montag-Girmes lennufirmasse 52 miljonit eurot.

Peaministri pressiesindaja Aiva Rozenberga sõnul pole valitsusjuht rahul samuti transpordiministri tegevusega Airbalticu ümberkorraldamisel. «Minister kaotas mu usalduse,» põhjendas Straujuma uudisteagentuuri LETA vahendusel.

Valitsusjuhi sõnul on saavutatud kokkulepe lühiajaline ning transpordiministeerium jätkab Airbalticule pikaajalise strateegilise investori otsinguid. Matīssi sõnul oli kokkulepe halbadest valikutest parim.

Matīss on varem öelnud, et Montag-Girmes omandab lennufirmas 20-protsendilise osaluse ja valitsusel jääb õigus see osalus välja osta, kui õnnestub leida strateegiline investor, vahendas uudisteagentuur BNS

Montag-Girmesi kaasamist on kritiseeritud ning viidatud tema sidemetele Vene pankade ja ettevõtetega. Samuti on oletatud, et Airbaltic soetab vastavalt kokkuleppele Vene Suhhoi-tüüpi reisilennukid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles